Zelf écht bier brouwen in 7 stappen
Met echte granen een goed biertje brouwen is helemaal niet zo moeilijk. Hier leggen we in zeven stappen uit hoe het werkt! Klink op de tekst voor meer informatie over elke brouwstap.
-
1. SchrotenMout moet worden gekneusd voordat je het kan gaan verwarmen, dit heet schroten. Wij nemen dit voor je uit handen!
-
2. MaischenOm te zorgen dat het zetmeel wordt omgezet in glucose moet het mout in water worden verwarmd. Dit heet maischen, zie hier hoe je dit doet.
-
3. Filteren en spoelenNadat alle zetmeel is opgelost kun je het water uit het beslag halen en het beslag nog spoelen. Na deze stap heet je brouwsel 'wort' Voor tips, kijk hier.
-
4. Wort kokenAls het filteren klaar is moet de wort worden gekookt samen met de hop om het bier zuiver en bitter te krijgen. Lees verder!
-
5. Wort koelenAls je wort gekookt is moet je voorkomen dat het infecteert. Zorg dat je zo snel mogelijk je wort koelt en daarna de hop eruit haalt. Do it yourself tips hier.
-
6. GistenHet harde werken zit erop. Zorg dat je je gist toevoegt en het wort in het gistvat doet. Voor gedetailleerde stappen, lees hier verder.
-
7. BottelenNa het gisten kun je het bier in flesjes gaan doen. Na het bottelen duurt het meestal maar een weekje voor je je heerlijke bier kunt gaan proeven! Lees verder.
-
DrinkenHet is tijd om je bier te gaan proeven! Heerlijk, geniet er van.