Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Markdown Cheat Sheet

Headlines
# Headline 1
## Headline 2
### Headline 3

Styling
*italic*
**bold**
~~strike through~~

Links
http://url.com
[link text](http://www.url.com)

Quotes
> Quote text
***Johnny Author***

Images
![image alt text](image url)
***Image caption, description***

Horizontal rule
---

Inline Code
`var name = "John Doe";`

Code block with syntax highlighting
``` codelanguage
function foo() {
  return bar;
}
```

Bulleted list
- item 1
- item 2
- item 3

Numbered list
1. item 1
2. item 2
3. item 3

Dirk is nu officieel brouwer

Dirk is nu officieel brouwer

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is dan nu écht zo ver. Ik (Dirk) heb een baan als brouwer aangenomen. Ik ben een tijdje in Australië en ondertussen op afstand samen met Eelke aan het werk om iedereen in Nederland en België aan het brouwen te krijgen.

Na een tijdje te hebben gewerkt op een wijngaard en bij een aardbeien kweker, was het nu tijd voor een baan waar ik écht blij van werd. Brouwer dus! Ik werk in Sydney als brouwer bij een grote contract-brouwerij: Brewpack. Er worden allerlei soorten bieren gebrouwen, van pils tot en met kokosnoot stout, van double IPA tot aardbeien Gose. Die bieren worden dan verkocht in Australië en Zuidoost-Azië.

Leuk! Brouwer dus.. Maar Brouwbroeders dan?

Het idee om als brouwer aan de slag te gaan heeft heel veel te maken met hoe blij ik word van bier brouwen. Maar misschien heeft het nog wel meer te maken met Brouwbroeders. Eelke en ik willen allebei graag Brouwbroeders zo goed mogelijk maken en mensen blijven enthousiasmeren voor het zelf maken van dat prachtige drankje.

Met deze carrière switch van mij hebben we dus een brouwer in het Brouwbroeders team. Het mooie daarvan is dat we een aantal dingen verder kunnen verbeteren:

Meer recepten

We willen graag verder gaan met het uitbrengen van nieuwe recepten en nieuwe biertypes. Hiervoor is het hebben van uitgebreide kennis en ervaring heel handig.

Less is more

We mensen zo min mogelijk afschrikken met moeilijke, voor de thuisbrouwer onnodige, onderdelen van het brouwproces. Brouwen is namelijk helemaal niet zo moeilijk: het gaat er uiteindelijk om dat je een goede wort maakt en een goede vergisting hebt. Deze beide zaken kan je prima in je keuken regelen. Met de extra kennis die ik ga opdoen in de brouwerij hoop ik het proces met zo simpel mogelijke middelen zo veel mogelijk te verbeteren.

Wat is nou de moraal van het verhaal?

Ik ben begonnen als groentje. Zoals zoveel Brouwbroeders en -zusters. Een beetje bier brouwen in de keuken, schuur, tuin, of waar dan ook. Pannetje hier, zeef daar, “hè, waar is mijn thermometer?”. Als je hier eenmaal begint en begint te begrijpen wat er allemaal verscholen zit achter die kroonkurk, dan is ‘the sky the limit’.


Professioneel gebrouwen bier
Mijn eerste professioneel gebrouwen bier



Testen in de brouwerij
Samples voor het testen van Diacetyl, oftewel het 'butterscotch' element wat het gist uitscheidt.





Het afpompen van de naar beneden gezakte gist. Dit wordt gedaan voordat het bier wordt overgepompt naar de lager-tank. Uit deze tank worden de laatste specificaties van het bier getest, zoals kleur, bitterheid en PH. Als dit niet goed is kunnen we eventueel nog aangepast worden.


Gerelateerde artikelen

Bier etiketteren? Zo maak jij een eigen bieretiket!

Thuis bier brouwen voor beginners